En SEO analyse inneholder viktige punkter som må endres på din nettside for å oppnå bedre resultater i søkemotorene. Dette er som hovedsak 6 forskjellige punkter som er essensielle å få inn mer trafikk.

 

Synlighet

Hvor synlig er du på dine viktigste søkeord, og hvilken plassering har du på Google? En analyse kan avdekke hvor du ligger i søkeresultatene, og gir muligheten til å følge opp dette kontinuerlig for å se resultater.

 

Hastighet

Er det slik at nettsidene din laster seg opp alt for tregt, er dette en teknisk feil som må rettes på. Dette kan for eksempel være å opprette et nytt webhotell for nettsidene dine, eller redusere størrelsen på bildeelementer, koder og mye mer som forårsaker at nettsidene dine laster opp for tregt.

 

Mobiloptimalisering

Mer enn 80 % av søk foregår på mobiltelefoner i Norge. Dette betyr at nettsidene dine er nødt til å være mobiloptimalisert for brukervennlighet. Hvis ikke, får du ikke noe kjærlighet fra Google. Da blir du skviset ut i søkeresultatene.

 

Backlinks

Backlinks er lenker fra andre nettsider som henviser til din nettside. Hvor mange du har er nødvendigvis ikke viktig, men de skal ha god kvalitet. Det er viktig å gå gjennom disse slik at det ikke er for mange spam-lenker tilknyttet ditt domene.

 

Plagiert innhold

Har du mange konkurrenter kan du ubevisst ha mye plagiert innhold fra andre nettsider. Hvis du har mye innhold som Google mener du har kopiert fra andre nettsider, blir du ignorert i søkeresultatene. Dette er et problem som er vanlig i dag, men det trenger nødvendigvis ikke å være din feil.

 

Dårlig formattering

Har du ikke gått gjennom meta titler og URL-adressene dine, kan dette bli et problem for å rangere på søkeord. Det er viktig at du prøver å starte meta titler og URL-adresser med søkeordene som du ønsker å rangere på.